Обучение и развитие – Mobile Learning

Обучение и развитие - Mobile Learning Обучение и развитие - Mobile Learning

От цветята, бонбоните и разлятата вода от менчета останаха само хартийки, разпилян здравец и малко пара. Учениците и по-развълнуваните им родители свалиха официалните рокли и костюми и се събудиха отново в динамичната реалност, в която ставаш в 5:30, за да тръшкаш врати и деца, да си миете зъбите, да си цапате пижамите и да последва битка за обличане и ходене на работа, училище и детска градина. Големият празник,  15 септември е вече спомен и ето – 19 септември, понеделник, реалният първи ден.

Задачката на децата е да започнат отново процеса на учене, нашата да отидем на работа и понякога, колкото и голямо желание да имаме, все не ни остава време за обучение и развитие.

И тъй като темата на месеца е „Обучение и развитие/ Училище и кариера“, за които големите трябва да си откраднат време, сме подготвили малко ревю на възможностите за оптимално използване на технологиите, пестене на време и отделяне мъничко внимание чрез mobile learning (m-learning).

Обучение и развитие m-learning

За да не ограничаваме никого, ще вметнем, че приложенията за обучение, които можем да изтеглим ги проверихме както на Android, така и на iOS. Нашият екип може и да е с хуманитарна насоченост, но за сметка на това, знае сложни думи 😉

Може да обобщим възможностите за учене през нашия модерен телефон по следния начин:

  1. Приложения за изучаване на език  

Изучаване на език

Тези са най-много и най-разнообразни. Хубавото на приложения е, че има различни възможност на избор на език, на ниво на сложност, в зависимост от вашите лични нужди.

А сега да видим какво извинение имате за това, че не знаете английски? 😀 Шегуваме се (малко).

Разбира се, най-многобройни са приложенията за изучаване на английски. Хубавото е, че ти сам можеш да си прецениш какво искаш да развиеш като умение или пък да си направиш програма – днес listening, утре grammar, вдругиден reading.

Другите възможности, които има са приложения за изпитна подготовка на английски. В апликейшън стора можете да намерите материали за IELTS, TOEFL и не само… попаднахме на едно универсално приложение General Knowledge, където те държат в течение с последните новини, има тестове и информация за изпитни формати като SAT, GMAT, GRE и други, предназначени за кандидатстване на държавни позиции в САЩ, игри за обогатяване на речника и още неща, които още не сме разгледали подробно, но е чудесно.

  1. Приложения по интереси

интересиАко имате желание да развивате математическите си умения и знания или пък способностите си по креативно писане, знанията си по анатомия и/или подобни – има! само потърсете и си изберете. Можете да си отделяте мъничко време за учене на нещо, което е само в сферата на личните ви интереси, но пък 5 минути с нещо, което обичате или харесвате може да ви направи по-креативен, усмихнат, спокоен. Има занимателни игри като Geo Quiz – ове например, където можете да се забавлявате и да научите всички столици, флагове или особености на различни култури. Just try it!

  1. Приложения на онлайн образователни платформи

платформи за обучениеТова не е кой знае колко иновативна идея – да си изтеглите приложението на Khan Academy, Coursera, TED или друга подобна платформа за обучение и мотивация, но ние да си кажем 😉

  1. Творчески приложения

творчество креативностМи… защо да не пробваш през телефона да вземеш уроци по китара, пиано или рисуване. По този начин отново можете да преоткриете себе си, да си отправите предизвикателство, да стимулирате креативността си и да излезете от зоната си на комфорт. Подобна стимулация би могла да отключи нови идеи, да развиете въображението си или просто да подобри настроението ви.

Във всеки един от случаите – нищо не губите.

  1. Brain Games

Brain GamesОсвен да учите нещо много практично от каталога за приложения има и много забавни и интересни „игри за мозъка“, които могат да стимулират различни умения като логическо мислене, концентрация, решаване на проблеми, гъвкавост, бързина и т.н. Нашият екип го е пробвал лично и си създадохме безплатни акаунти в Lumosity, има и приложение за телефон. Можете да си отделите по 10-тина минутки на ден, за да изиграете 3-те игри, които стимулират мисловната дейност. Самото приложение си има и коефициент за измерване на тези компетенции и ви показва прогреса, в какво сте най-добри, както и среден сумарен коефициент на LPI (Lumosity Performance Index).

Вие сте властелинЪТ на гънките – този мозък си е ваш, и колко ще го накъдрите зависи само от вас. Стимулирайте колкото се може повече от него и го вкарайте в употреба, за да намерите муза, креативност или само за да разтоварите.

Това е нашето предложение за развитие, обучение и усъвършенстване за тази кратка седмица. Ако се сещате за нещо друго, което не сме включили или имате интересни идеи, не се притеснявайте да ни пишете, тъй като сме отворени за свежи идеи.

Управление на времето

ПП: Ако се чудите как да вкарате подобна идея във вашия график горещо препоръчваме да си изтеглите приложение за Управление на времето/ Time Managementи такова има в application store- a.

MG Consult HR © 2013 All Rights Reserved, Development by IG Designers